tiistai 25. elokuuta 2009

Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty

Ostin lankaa, joka puhutti niin kovin, että pääsi heti puikoille. Yleensä mulla ehtivät langat tovin marinoitua kaapissa, mutta tämä halusi heti heti heti puikoille.

Näin mielessäni upean puseron, jossa on kivat palmikot resoreissa ja jotain kivoja yksityiskohtia…vähän jopa piirtelin ja suunnittelin paperille …………..no, jo heti helman palmikkoa neuloessa, huomasin, ettei tämä näytä yhtään mielikuvani tuotokselta….ja siihenhän sitten into jo lopahti……mielessä kävi useaan otteeseen purku….mutta sitä en tehnyt…..työn edetessä keksin heittää etuosaan muutaman palmikon ja kaulukseen kanssa. Lopputulos – välttävä………jos ois ammattilainen, varmaan purkais ja kehittelis lisää, jotta mielikuvan näköinen pusero onnistuisi. Mutta mulla taitaa käydä niin, että tämä marinoituu vaatekaapissa, kunnes heitän sen pois. Täytyy sanoa, että kunnioitukseni ja ihailuni neulesuunnittelijoita kohtaan entisestään kohosi.

Jotain hyvääkin oli, tein hihat samanaikaisesti pyöränä soveltaen KristiinaS:n selkeätä ohjetta, ja opin uutta. Yllättävän siistiä pintaa tuli. Ja täysin identtiset hihat.

Malli: jostain pälkähti päähäni ja suunnitelmat muuttuivat neuloessa
Lanka: Cherry Tree Hill North Country Cotton
Puikot: knitpicks 4.0 mm
Menekki: 420gLoppulangat annan vaihdossa, reilu 200g. Jos olet kiinnostunut, jätä kommentti ja tarjoa jotain kivaa vaihtaria.