tiistai 12. elokuuta 2014

Matkakässät

Mun osuus ajomatkasta on ajaa mennessä Ruotsin halki, muutoin saan istua kuskin vieressä ja neuloa. Menomatkalle oli ottanut Zentiinan lankaa ja ohjeen boleroa varten.Zencoast, 55% merino, 45 % puuvilla, menekki 100 g.
Kävimme viime kesänä harjoittelemassa Jurahöhenwegen pari pätkää, ja siitä oppineena, totesin, että vaikka reppu painaa, otan mukaan 100 g sukkalankaa. Vaelluspäivän jälkeen jalkojen on syytä antaa levätä ja jotta minä maltan pysyä paikoillani, tarvitsen tuon neuleen. Otin mukaani Regian Fluormania Coloria ja metalliset puikot. Oli muuten tosi kömpelöä neuloa metallipuikoilla kun olen tottunut kevyisiin puisiin. Mutta puiset puikot tuskin olisivat repussa säilyneet ehjinä.

Sukat valmistui sit tosi nopeesti ja päätin tehdä loppulangasta vauvan sukat (tähän mieheni jo totesi, että tuo jos jokin on pakkoneuloosia).


Onneksi olimme vieneet kolmeen hotelliin vaihtokassit. Sain valmiit sukat sujautettua sinne ja tottakai joka kylästä löytyy Langin Jawollia, sain siis uuden 100 grammaa lankaa mukaani.

Nekin valmistuivat.


Ja löysin oikein karamellilangan. Nam. Langin Mille Colori. Nam.


Paluumatkalla tein kesäpuseroa, joka ei taida enää täksi kesäksi valmistua. Ihana, pehmeä bambulanka (ostettu Villa Lankasta). Varmasti tätä t-paitaa voi käyttää muulloinkin.


Olin ensimmäisen neljän vaelluspäivän aikana kulkenut neljän lankakaupan ohi! Todellakin ohi, kun en edes viitsinyt mennä sisälle, riitti kun ikkunoissa luki ale - ale ja mähän en voinut ostaa sitä lankaa kun en olisi jaksanut repussa kantaa. Totesin, että saahan tuota lankaa hankittua sitten vaelluksen jälkeen kun taas autolla pyöritään ympäriinsä.

Pääsin kuin pääsinkin käymään useammassa lankakaupassa, mutta paras lankakauppa ikiniä löytyy Soltausta Saksasta. Pysähdymme Soltauhun yöksi niin meno- kuin paluumatkalla ja nyt vasta löysin tällaisen herkkukaupan. Valikoimassa on Langia, Lana Grossaa, Noroa.....enhän mä muuta tarviikkaan.

Lana Materia, SoltauHitsi kun loma loppuu kun ois niin paljon neulottavaa.