perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kehruukokous jatkaa menestystään

Sitä usein miettii arki-iltana viitsiikö lähteä ja kun lähtee, huomaa, että kannatti. Näin kävi monelle eilen kun olimme Vanhakylän Kartanossa Rukkikuiskaajan, Laura Hämärin,  kehruuillassa. Laura kertoi perinnerukeista ja kehräämisestä. Selitti hauskasti ja mielenkiintoisesti aiheesta ja opasti halukkaat alkuun. Lauralla oli  mukana kaikille halukkaille värttinä ja villaa ja niinpä homma lähti käyntiin.


 Yhdellä osallistujista oli mukanaan koirankarvaa ja sen karstaaminen onnistui tuliterillä karstoilla.

 Järvenpääläinen Arto Ojala/PUUHINEN, esitteli kädentaitojaan. Artolta voi kysellä perinnerukin osia tai muita puuesineitä sähköpostilla arto.ojalaAToutlook.com. Itse innostuin hankkimaan lautanauha laudat - sellainen taito olisi tarkoitus jossain vaiheessa opetella.


Lanitium ex Machinan upeat kuidut ja langat olivat kauniisti esillä ja myynnissä.Tosi kiva, että muutama muukin oli ottanut rukkinsa mukaan, hyvin tuntuivat vanhat rouvat toimivan ja mun moderni pikku-joykin oli koko illan vauhdissa.
Vanhankylän Kartano on mahtava paikka kaikenlaisiin käsityötapahtumiin. Seuraa Vanhankylän Kartanon tapahtumia vaikka Facebookista.