maanantai 4. toukokuuta 2009

Vappuna Pärnussa - miniloma piristi, nyt jaksaa taas kesälomaan!

Asuimme Scandic Rannahotellissa aivan Pärnun kauniiden hiekkarantojen kupeessa 3 yötä. Hotelli on upea, vuonna 1937 rakennettu funktionaalinen rakennus. Kävimme kahlailemassa meressä ja matalaa rantaa tuntui riittävän.

Pärnu on niin pieni paikka, että tärkeimmät nähtävyydet on nopeasti katsottu; Raatihuone, Elisabetin ja Katariinan kirkot, Steinerin talo.


Keskustan kävelykadulla Rüütlilla ja sen poikkikaduilla sijaitsee kaupat, ravintolat ja kahvilat. Iso käsityökauppa löytyi Hospidali 3, Rüütlin poikkikatu yliopiston apteekin kulmalta. Kaupassa oli valtava valikoima kankaita. Neulelankoja oli vähän, lähinnä akryylilankoja, mutta addeja löytyi. Rüütlin ja Pühavaimun kulmassa on kristallikauppa täynnä ihania kulhoja, maljakoita ja värillisiä laseja. Hinnat vaikuttivat edullisilta. Kaupan vieressä Pühavaimu 13, on kahvila, josta saa Pärnun maukkaimmat munkit. Kristallikaupan vieressä Rüütlilla on pieni käsityökauppa, jossa oli muun muassa Novitaa, hahtuvaa, Katyaa ja merisetaa. Meriseta kiinnosti, mutta oli 10 eek kalliimpaa kuin Tallinnassa. Hyvä ravintola löytyi Nikolai 24 Jussin viinakaupan vierestä.

Pärnuun tietysti tullaan kylpemään. Me käytiin Tervise Paradiis kylpylässä sekä perjantaina että lauantaina. Kolmen tunnin perhelippu maksoi 360 eek. Kylpylään tullaan rentoutumaan, mutta meille kävi toisin. Liukumäet ja vuoristojoki menivät niin hurjasti, että seiniin törmättiin jatkuvasti. Ens kerralla täytyy ottaa kypärä ja muut suojat matkaan. No, mustelmia tuli vain meille aikuisille, tytär oli innoissaan – ”just siistii” ja vuoristojoesta tuli ehdoton suosikki.

Matkakäsityönä mulla oli Jaeger Matchmaker langasta simppeli villapusero (joka tuskin valmistuu koskaan). Teen 3 n, 2 o mallineuletta, joten tämä tosiaan on riittävän yksinkertainen neule mukaan paikkaan kuin paikkaan. Mulla on aina useampi neule kesken ja vähintään yksi riittävän yksinkertainen, jotta sitä voi jatkaa milloin ja missä vain. Tällaisella neuleella saa vähintäänkin päivittäisen minimineulonta-annoksen tehtyä. Niin, olen vuodesta 2006 neulonut joka päivä – olenko ehkä addiktoitunut?


Kaiken kaikkiaan Pärnu oli erittäin hiljainen paikka, väkeä ei ollut juuri missään. Pärnu herännee eloon kesäkuukausiksi.