sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Paluu menneisyyteen
Kävin lapsuuden maisemissa siskoni ja veljeni kanssa.Vaikka olenkin syntyjään espoolainen, muutimme Kajaanin kun olin vauva ja siellä tuli ekat 20 vuotta eleltyä.
Paltaniemi

Paavolan lastentarha, näyttää nykyään olevan Kainuun kennelpiirin tiloja. Tänne meidät tehtaan työntekijöiden lapset linjurilla tuotiin päiväksi.
Normaalikoulu, ala-aste, 6 ensimmäistä kouluvuotta kävin täällä.Tehtaan johtajien asunnot


Lampila 2. Systeri oli sopinut, että pääsemme kotiin sisälle ja hitsi, että oli hienoa. Vaikka talo on kokonaan remontoitu oli siellä jäljellä alkuperäisiä yksityiskohtia, hyvin hoidettuna.


Me kolme vuonna 1968 ja 2014 - samalla paikalla, Lampila 2, takapiha.


Tannerinmökki, meidän vuokramökki Kuluntalahdessa.

Muistelin, että kävimme lähteeltä hakemassa juomavedet ja olihan se lähde - tottakai - vielä tallella. Join tästä nuoruuden lähteestä tänään puoli litraa kirkasta, raikasta, kylmää vettä.
Vimpelin vaara, tänne piti päästä heti kun laskettelukausi alkoi ja joka päivä, jos vaan hissit pyöri, eli pakkasraja ei ylittynyt.Pekka Heikkisen puu-uunileipä, jo 100 vuotta. Parasta! Nam.
Lopuksi Kajaani Oy.n kerholla lounaalla, nykyisin siis ravintola Wanha Kerho. Erittäin runsas ja hyvä luonas buffee ja edullinen.
Olipa nostalginen ja hieno retki.