maanantai 5. huhtikuuta 2010

Islanti


Eyjafjallajökull-jäätikön tulivuoren purkaus maalta katsottuna.

Islanti on nimensä mukaisesti kylmä maa, mutta emme tällä kertaa hakeneetkaan lämpöä vaan erilaista luontoa. Sitä saimme, näimme ja koimme. Jo lentokoneesta näimme toimivan tulivuoren!

Vuokrasimme auton lentokentältä ja heti maisemat Keflavikin kentältä Reykjavikiin olivat karua ja eksoottista laava/kivi kenttää.Valasretkellä olimme onnekkaita, näimme useita miekkavalaita. Valtavan mahtavaa oli nähdä ensimmäiset pyrstöt laivamme vierellä. Merenkäynti oli kovaa ja kylmä oli, mutta retki oli sen arvoinen.Elämäni toista kertaa ratsailla. Kävimme kahden tunnin vaelluksella laavakentillä issikoilla ratsastaen. Ja minä uskalsin jopa mennä tölttiä! Aivan mahtava kokemus kun hetken ratsastamisen jälkeen rentouduin ja huomasin –tää on kivaa!Blue lagoonissa kylpemässä.


The Golden Circle retkemme alkoi ostoksilla Alafossin outletissä.


Tarjontaa oli villapuseroiden lisäksi kaikenlaisia matkamuistoja ja tietysti villalankaa. Lett-lopia lähti kilo matkaan!Käynti Thillingerissä Euroopan ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen repeämislaaksossa. Tästä on miljoonia vuosia sitten pulpunnut laavaa ja Islanti syntyi.
Geysir, joka on antanut nimen muille kuumille lähteille, ei juuri enää purkaudu. Mutta sen vieressä pienempi Strokkur purkautuu kymmenien metrien korkeuteen 5-10 minuutin välein.
Vesiputous Gullfoss, reilut 30 metriä korkea, upea ja mahtava.
Kraatterijärvi Kerio, yli 50 metriä syvä kraatteri, jonka pohjalla olevan veden sanotaan olevan turkoosin värinen. Nyt se oli jäässä.Skogafossin vesiputousSeljalandfossin vesiputousVuonna 1923 rakennettu, nyt jo autio luonnonvarainen kylpemispaikka.

Meidän apuna oli Mondo matkaopas, Islanti – suosittelen!