sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Side, Turkki

Turkki, Side, vain 14.000 asukkaan pieni rantalomakohde. Kokeilimme ensimmäistä (ja ehkä myös viimeistä) kertaa all inclusive hotellia. Olihan se vaivatonta kun ei tarvinnut etsiä mukavaa ravintolaa ja tutkia ruokalistoja, mutta kyllä hotellin ravintolan buffetissa oli meno kuin Ruotsin laivoilla. Tosin ruoka oli yllättävän monipuolista, maukasta ja menyy vaihteli. Muutoin hotellissa palvelu ei pelannut, itse piti esimerkiksi hakea juomat baarista.

Välimeri oli vielä lämmin vaikka ilman lämpötila laski illoiksi jopa niin, että iltaisin ei tarjennut hellemekossa.

Loma oli suunniteltu löhöily-lomaksi ja siinä onnistuttiin; ei nettiä, televisiota tai kännykkää. Uintia, kirjoja ja käsitöitä. Hyviä kirjoja tuli taas ahmittua; Ilkka Remes, Shokkiaalto, Outi Pakkanen, Seuralainen, Mari Jungstedt, Aamun hämärässä. Ja toinen 22 shawlette huivi on melkein valmis.

Teimme päivän retken, jossa varmaan kaikki merkittävimmät alueen nähtävyydet tuli nähdyksi. Risteilimme, uimme ihanalla rannalla ja joessa, kävimme vesiputouksella ja basaareissa.

Ronja kävi ratsastamassa turkkilaisella hevosella.

Hinnat olivat joka paikassa euroissa ja euroilla pystyi maksamaan. Ja tietysti tinkiä piti ja hinnoista sai rutkasti pois. Vaikka Turkissa on kielletty kopiotuotteiden myynti, feikkituotteita myytiin ihan joka puolella.

Granaattiomenamehusta tuli mun suosikki.