keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Piipahdus Berliinissä

Mielestäni kaupunkikohteeseen tutustumiseen riittää pidennetty viikonloppu. Mutta tällä kertaa miniloma oli aika rankka. Mulla alkoi vatsatauti pari päivää ennen reissua ja vieläkin olen kipeenä. Joku tulehdus on nyt päällä ja Berliinin kiertely jäi ehkä vähän vähiin, ainakin currywurstien ja glühweinin osalta.Weihnachtsmärkte in Berlin 2011
Berliinissä on useita joulumarkkinoita, mutta vastaavaa tunnelmaa en löytänyt kuin vuonna 2006 jolloin kiersin laajasti joulumarkkinoita Saksassa mm. Nürnberger Weihnachtsmarkt (Christkindlesmarkt) ja Dresdenin Striezel-markt ovat upeita. Ranskan puolella Colmarissa oli myös hienot joulumarkkinat. Mutta kyllähän niillä kaikilla suht sama tarjonta on.

Muutamat nähtävyydet ja museot jaksettiin käydä.


Brandenburgin portti.

Chechpoint Charlie
Pala muuria museon edessä.
http://www.currywurstmuseum.de/ sopii ehkä luokkaretkikohteeksi....

http://www.story-of-berlin.de/ mielenkiintoinen ja hyvin tehty moderni museo.

Itä-Saksan johtajien Volvo Limousine.
Ydinpommi - toivottavasti ei ikinä laukaista.

Mallavirin blogista löytyy hyvät ohjeet Berliinin lankakauppoihin. Niiden pohjalta kävin muutamassa.


La Laine oli ihan sattumalta suoraa meidän hotellia vastapäätä.Alexanderplatzilta suuntasin U8 metrolla Fadeninsel Wollparadies myymälään.

Ja KaDeWen idee.Creativmarkt osui myös matkalle. Oikea askartelijan paratiisi.

Jotain lankoja ostin tarpeeseen, mutta nehän voin sit esitellä neulottuina. Olen myös pelttipurkkifani ja niitähän lähti muutama mukaan.Täynnä herkkuja........vielä.

Lentoa odottaessa tietysti neuloin. Eräs suomalainen rouva tuli kysymään minulta, miten olin saanut sukkapuikot turvatarkastuksesta läpi. No, mullahan on bambupuikot, eikä niiden kanssa ole mitään ongelmaa koskaan ollut. Kysyjä edusti Naantalin aurinkoiset sukkamatamit yhdistystä. Sukankudonta on kuulemma Naantalista lähtöisin ja yhdistys haluaa edistää sukankudonta perinnettä.

Ja sillä aikaa kotona ....... tytär oli mummin kanssa tehnyt herkullisen, hienon piparkakkutalon.