tiistai 12. toukokuuta 2015

Ensimmäinen kuukausi oloneuvottarena

Jatkuvasti joku kysyy, mitä meinaan tehdä vuorotteluvapaalla. Mun vakiovastaus on "rentoutua".

If you are still searching for that one person who will change your life, look in the mirror.

Väistämättä rentotuminen pakottaa katsomaan itseään peilistä ja pakottaa tuntemaan omia ajatuksia, tuo muistoja menneisyydestä ja ajatuksia tulevaisuudesta. Jokin sisälläni yrittää kertoa, mikä itselle on parasta.

Olen jo löytänyt kaksi sielua. Vanha sielu sanoo, että näin on hyvä, olla vaan, löhöillä, kotoilla, ei tarvii mennä minnekään.


Vuosien takainen Äitienpäivälahja, riippukeinu, on ihana paikka vain olla, lukea, torkahtaa.


Nuori sielu sanoo, että on mentävä, nähtävä muutakin maailmaa.


Sain aivan loistavan kirjan Äitienpäivälahjaksi. Satu Rämön uusi kirja vei mut mukaan. Todella mielenkiintoisesti ja hauskasti kerrottua arkea ja islantilaista kulttuuria. Olen ollut Islannissa kahdesti, linkit blogikirjoituksiin, ensimmäinen matka ja toinen matka. Molempien reissujen kohteet olivat lähes samat, ja vaikka mielestäni nämä luonnonihmeet voi toistamiseen ainavaan käydä katsomassa, jätin silti väliin tulevan käsityöpainotteisen Matka-agenttien Islannin matkan. Minulla on suunnitteilla elokuussa viikko Islannissa matka, jossa Satu Rämö (linkki salamatkustajan blogiin) toimii matkanjohtajana. Liikumme laajemmin Islannissa ja issikoiden selässä - odotan sitä jo innolla.

Olen tietysti etuoikeutettu kun rahat ovat vielä riittäneet nuoren sieluni vaatimiin matkoihin. Se lienee yksi syy, joka pakottanee jossain vaiheessa palaaman palkkatöihin.....

Käytin eilen työkavereiltani saamani lahjakortin Suomen kosmetologikouluun.
Tunsin itseni ehkä hieman vaivautuneeksi kun joku raspasi ja hoiti jalkojani, mutta jalkahoidon jälkeen vain liitelin iloisena kauniilla kantapäilläni.

Ja kotiin tullessa oli vielä postilaatikossa mukavaa postia. Nokkoskämmekkäät Kristiinalta. Kiitos! Ne pääs heti käyttöön.
Rentoutuminen on myös nostanut luovuuden minussa esiin. Kokoajan syntyy uusia ideoita uusista neuleista tai pikemminkin neule- ja virkkuupintojen yhdistämisestä. Olen ottanut käytööni luonnosvihkosen, jonne niitä piirtelen talteen. 

Jostain syystä tämä kohta mun päivittäisellä metsälenkillä Mupen kanssa nostatti kaipuun Sveitsiin. Tuo ojan pohjassa virtaava vesi toi mieleeni tietyn kohdan viimekesän alppivaellukselta ja jos rahaa ois - miksen lähtisi samantien sinne.