tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kielikylvyssä Skotlannissa

Vietin reilun viikon Skotlannissa. Varasin Speak&fun toimiston kautta viikon englannin kielen kurssin. Heillä oli tarjota myös perhemajoitusta mutta ajattelin, etten jaksa olla koko ajan sosiaalinen ja otin oman majoituksen. Tämä tuntui kyllä hyvältä päätökseltä.


Wallace College on ihan Edinburghin keskustassa. Minulla oli noin 20 minuutin kävely Guesthousesta kouluun. Koulua kesti aamupäivän ja muutoin mulla oli vapaata.

Täällä JK Rowling kirjoitti ensimmäisen Potterin.Ekana sunnuntaina tein kokopäivä, Ylämään ja Loch Ness järven, -retken. Oli mahtava päästä ulos kaupungista ja ihailla maisemia. Retki sinällään oli aika rankka - 12 tuntia - ja aika paljon istuttiin pikkubussissa. Maisemat oli kyllä huikeat ja joka puolella oli sadoittain lampaita (Skotlannissa on 12 miljoonaa lammasta).
Tuttu silta Potterista?


Kiikaroin hirviötä - mutta Nessie pysyi piilossa - kuulin kyllä jotain outua....
Kiersin Edinburghissa omaa tahtiani ja tietysti nautin Afternoon Tea menyyn. Sellainen, aivan täydellinen, löytyi ihan koulun läheltä.
Alkuun lämmin sosekeitto.

suolaiset


makeat


ja lopuksi sitruunasorbetti

Olin etukäteen selvittänyt parhaat lankakaupat ja neulemiitit. Kävin kahdessa neulemiitissä, toinen oli kahvilassa ja toinen hotellin kirjastossa, baarissa, josta sai tilata drinkkejä ja syötävää. Hyvin tulin toimeen!
Hyvin Snurren oloinen Be Inspired Fibres


Ystävystyin myös juuri ennen lähtöä ravelryn kautta skottilaiseen Abiin, joka vei mut ihanaan kehräämöön, New Lanarkiin, jossa teimme myös mukavan kävelyn vesiputouksille. New Lanarkissa valmistetaan sitä lankaa, jota on käytetty Harry Potter elokuvien neuleissa!

Sain möys Abilta valtavan hienon kirjan, skotlannin lampaan villaa ja neuvon kuinka tällaisella tikulla voi kehrätä.


Toisen viikonlopun vietinkin rannalla. Olin kuvitellut, että olisi kesä ja lämmin, mutta ei, Skotlannissa ei ole lämmin ja muutoinkin oli kovin sateista. No, eihän se mua haittanut. Kävelin paljain jaloin rantaa pitkin Portobellosta seuraavaan, vanhaan kalastajakylään, Musselburghiin.Tää kuva on Kristiinalle!

Jätin graffitin rantaan.....Ranta oli täynnä koiran ulkoiluttajia, kaikki koirat juoksi vapaasti, sulassa sovussa keskenään.


Mielenkiintoinen ja onnistunut matka, vaikka välillä olikin koti-ikävä ja hetkittäin yksinäistä.
Kävin museossa - Edinburghin museot ovat ilmaisia - aivan loistava idea!

Edinburghiin kannattaa mennä ens keväänä - siellä on silloin lankafestarit. Matkakässänä mulla oli Jyväskylän neulefestareiden  Ruusupuu KAL huivi, jonka sain siellä valmiiksi.

Ehdin aloittaa myös projektipussukkaa.