maanantai 13. heinäkuuta 2009

Autolla alpeille - jatko-osa

Sveitsissä
Korkealla alpeilla, ihan Italian ja Itävallan alppivuorien rajoilla Sveitsissä on tullivapaa alue Samnaun. http://www.samnaun.ch/en/welcome.cfm Ajoimme sinne katsomaan, mistä on kyse. Pieni alppitie vei viehättävään alppikylään, joka oli täynnä turisteja ja tax free myymälöitä. Edullista, ostimme kaikki meikit ja dödöt sieltä.


Pikku Heidi on yksi lempi sarjojani. Olen varmaan alppi-innostukseni saanut tuosta sarjasta jo lapsena. Kävimme Maienfeldissä Heidi-kylässä http://www.heididorf.ch/

Walensee, viehättävä järvi alppien keskellä. Vesi oli kirkasta ja niiiiiiiiiiiin kylmää, että tällaiselle avantouimarillekin teki pahaa. Mutta kyllä uitiin.


Thalissa tyttäreni kummien luona. Upeat näkymät Bodensee järvelle, vastarannalla Saksa ja Itävalta.


Ystäviemme luona Stein am Rheinissa. Aina niin kaunis paikka. Zeppelinin näkee useasti Bodenseen yllä http://www.zeppelinflug.de/.Rheinin putous, yksi ehdottomista jokakesäisistä vierailukohteista. http://www.rheinfall.ch/
Se vaan on niin kaunis. Putouksen keskelle pääsee laivalla.


Saksassa
Europa Park http://www.europapark.de/. Huvipuisto aukeaa klo 9 ja siellä kannattaa heti aamusta olla (menee kiinni jo 18). Tekemistä ja nähtävää riittää koko päiväksi. Laitteita on valtavasti ja upeita show esityksiä pitkin päivää. Olimme Freiburgin lähellä yötä, joten Europa Parkiin kesti reilu puoli tuntia ajaa. Löytyy Rustista, moottoritie liittymä 57b.

Paluumatkalla käymme aina Lyypekissä Citti Marktissa. http://www.cittimarkt.de/. Nykyisen täällä on jo valtava kauppakeskus, mutta varsinaisesta marketista löytyy kymmeniä hyllymetrejä mm. viinejä. Viinit vuodeksi eteenpäin on siis hankittu. Paikka on edullinen ja valikoimat laajat. Kannattaa varata useampi tunti, jos tänne menee. Ajo-ohje; moottoritietä 1 pohjoiseen, liittymästä 23 Moisling ja heti oikealle liikennevaloista, Citti näkyy vasemmalla.

Uusi löytö oli Villeroy & Bochin tehtaan myymälä. Sinne kannattaa jättää matkakassaa ja autoon tilaa. Onneksi mun mies on mestaripakkaaja. Luulin, jo ettei viinilaatikoiden jälkeen autoon mitään mahdu, mutta hyvinhän sinne astioita saatiin. Ajo-ohje: moottoritietä 1 Lyypeksistä pohjoiseen. Moottoritie risteyksessä tielle 226 Travemündeen ja heti tästä tiestä oikealle, näkyy jo tehtaan viitoitukset. Osoite Bochstr. 1, Dänischburg.

Matkamme kesti 24 päivää ja paluu oli laivalla Tukholmasta suoraa Helsinkiin. Kaiken kaikkiaan auton mittariin kertyi 6.455 kilometriä. Lomasäät vaihtelivat +8 aina +32 asteeseen, Itävallassa tais sataa joka päivä.

Loma oli oikein onnistunut. Ulkoilun lisäksi ehdin neuloa, lukea ja pelata monopolia.

Seuraavat dekkarit luin:

Prikaatin kosto, Jarkko Sipilä
- hyvä kirja, ainut miinus oli se, että kirja alkoi tapahtumista, jotka sijoittuivat suoraa mun työmatkan varrelle….joten vähän tuli arki mieleen – mutta vaan hetkeksi.

Mustalla merkitty, Patricia Cornwell
- olin joskus Patricia Cornwell fani, mutta sitten jossain vaiheessa rupesi inhottamaan nuo tarkat ruumiinavaus kuvaukset enkä ole pitkään aikaan lukenut ko. sarjaa
- ostin pokkarin mukaan Turusta ja koko ajan mulla oli tunne, että olen tämän lukenut ja niin myös olin. Hyvä kirja.

Valkovenäläinen, Reijo Mäki
- jo edellisen Vares kirjan aikana päätin, etten enää näitä lue ja taas luin. Surkee kirjaa, naimista ja viinan juontia. En tykännyt.

Varjo, Eppu Nuotio
- nopeaa ja helppolukuista tekstiä. Olen lukenut sarjan alusta asti ja tykkään.

Naisten etsivätoimisto nro 1 Mma Ramotswe tutkii, Alexander McCall Smit
- muistin lukeneeni jostain naisten lehdestä kehuja tästä kirjasta. Päätin aloittaa sarjan ekasta kirjasta, mutta kirja tuntui jotenkin lapselliselta. No, tarinat olivat helppoja ja kevyttä lomalukemista tämä on.

Sukellus, Matti Remes
- olen Ilkka Remes fani ja ostin vahingossa tämän kirjan. Mutta tykkäsin kuitenkin, vois varmaan lukea vanhempaakin tuotantoa.
Ja vielä jatkuu matkaneuleiden esittelynä......