torstai 23. heinäkuuta 2009

Kulttuuria

Pidän teatterista ja erityisesti musikaaleista. Lempisäveltäjäni on Adrew Lloyd Webber ja upeimmat kappaleet Oopperan kummitus ja Evita. Mieleenpainuvimmat musikaaliesitykset olen nähnyt Lontoossa The Phantom of the Opera ja Hampurissa Der König Der Löwen.

Siispä kun tyttäreni halusi katsomaan High School Musical 2, lähdin tietysti mukaan. Esitys oli Savoy teatterissa, jossa hellepäivänä oli kyllä todella kuuma. Näyttelijöitä oli paljon ja erityisen mieleenpainuvia olivat tanssinumerot. Todella hyvin esiintyivät yhteen ja musikaali oli kaiken kaikkiaan kevyttä ja viihdyttävää. Katsomossa oli lähes pelkästään äitejä nuorten tyttöjen kanssa ja esityksen päätteeksi näyttelijät jakoivat nimmareita.

Eilen kävin mieheni kanssa Suomenlinnassa katsomassa Siniväriset. Siitä ei nyt etukäteen juuri mitään tiedetty, mutta näin jälkikäteen voin kertoa ettei ollut mitenkään viihdyttävää teatteria. Ehkä jotain kertoo myös se, että katsomokin oli vain puolillaan. Näytelmä oli kolmiosainen. Ensimmäisessä osassa oltiin Lottia ja elettiin sota-aikaa. Todella puuduttava ja tylsä jakso, jos en olisi ennakkoon lukenut, että näytelmä on kolmiosainen, olisin voinut jo väliajalla lähteä pois. Väliajan jälkeen alkoi 70-luku ja oli oikein hyvä osuus näytelmää. Erityisesti jäi mieleeni Elena Leeven roolisuoritus. Viimeinen osio alkoi siitä kun Taisto Oksanen esiintyi pallit paljaana……hmm…..tätä osuutta näytelmästä en sitten ollenkaan ymmärtänyt, muutoin viimeisessä osiossa elettiin nykypäivää. Valitettavasti ei ihan uponnut mun tajuntaani, mutta Eeva Soivion roolisuoritus oli hyvä. Esitys alkoi klo 19 ja päättyi 22.20!!

Tässä olikin kulttuuria kerrakseen viikon sisään.