maanantai 13. heinäkuuta 2009

Autolla alpeille

Lähdimme keskiviikkona suoraa työpäivän jälkeen ajamaan kohti Turkua. Tämä on erittäin nopea tapa vaihtaa vapaalle; unohtaa arki ja työ.

Viking Line lähti Turusta klo 21.00, joten lähes saman tien pääsimme laivalla nukkumaan. Tukholmassa olimme torstaiaamuna klo 6.30.

Ajoimme Ruotsin halki pysähtyen kerran kahville. Jostain syystä tästä pätkästä on muodostunut mun ajo-osuus, loppu loman sainkin toimia kartturina ja toki ehdin samalla neuloa.

Helsingborgissa ostimme menopaluu liput (Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden) http://www.scandlines.se/. Ajoimme laivaan klo 13. Laivamatka kesti 20 minuuttia ja oli sopiva jaloittelutauko. Tanskan halki ajaa nopeasti ja olimme Rödbyssa päästen klo 15.45 laivaan. Tällä laivalla söimme perinteiset currywurstit. Saksassa olimme klo 16.30.

Olimme etukäteen varanneet Bauernpension majoituksen Soltausta, joka on Hampurin ja Hannoverin välissä. Saavuimme sinne klo 18.30. Ajokilometrejä kertyi tälle päivälle 990 ja ajoaikaa meni 9 t 20 minuuttia.

Perjantaiaamusta jatkoimme Saksan halki Itävaltaan, josta olimme vuokranneet loma-asunnon kahdeksi viikoksi. Saksan halki ajo 826 km ja 7t 40 minuuttia St. Anton am Arlbergiin.
Meidän loma-asunto oli todella siisti ja upea kolmella parvekkeella. http://www.arlberg.com/j.walter/

Itävalta yllätti meidät sateisella ja kolealla säällä. Olimme 1304 metrin korkeudella ja ensimmäistä kertaa ohut alppi-ilma vaikutti minuun; aluksi olin väsynyt ja olo oli huono.

Loma-asuntomme piti olla maatilamajoitus, mutta aiempiin kokemuksiin maatiloista, tämä ei sitä ollut. Isäntäperhe kasvattaa haflingerin hevosia, mutta näin kesäksi ne oli päästetty niitylle. Kävimme toki hevosia katsomassa ja tyttäremme pääsi jopa ratsastamaan niityllä.

St Anton on selvästikin talvikohde. Kesäsesonki ei ollut vielä alkanut ja lähes joka paikka oli kiinni. Jouduimme siis etsimään kesäkelejä ja –aktiviteettejä läheltä Italiasta ja Sveitsistä sekä tutusta ja turvallisesta Schrunsista (Montafonin alue Itävallassa – meille ennestään jo tuttu ja erittäin hyvä kesälomakohde).

Itävallassa

Sunnuntaina 21.6. juhannuskokkoja oli korkealla vuorilla. Meidän parvekkeella näkyi toistakymmentä kokkoa.

Yöllä oli satanut huipuille lunta!

Teimme alppikävelyitä. Monesti menemme hissillä ylös ja kävelemme rinteitä alas. Kävelytiet on yleensä merkitty hyvin. Tienviitoissa lukee kävelyminuutit, ei matkan pituutta.

Isäntäperheen haflingerit; 10 aikuista ja 5 varsaa.

Schruns; Alpenbad Montafon – mahtava paikka! http://www.aktivpark-montafon.at/3_aquaszene/alpenbad.php

Kesäkelkkarata, maksimi 40 km/t, http://www.sommerparkpettneu.at/
EDIT: toinen kelkkarata löytyy Schrunsista http://www.golm.at/inhalt1/at/s/4486.htm
Silvretta-Classic Rallye, kävimme katsomassa lähdön Partenenissa. En ole mikään autofriikki, mutta nämä autot olivat aarteita. Niin upeita ja hyvin hoidettuja. Wau.

Seuraavaksi useampi kuva yhdestä kauneimmista maantiestä, joita olemme ajaneet Silvretta Hochalpenstrasse joka menee aina 2.032 metrin korkeuteen. http://www.silvretta-bielerhoehe.at/inhalt1/at/s/2132.htmYllätyksiä maantiellä St Antonissa.
Kuvia St. Antonista.

matkakertomus jatkuu....