sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Opitaan ja kerrataan ompelua

Tällaiselle kurssille menin Espoon työväenopistoon:

Vaateompelun perusasioihin keskittyvä kurssi uusille ompelijoille ja ompelusta taukoa pitäneille. Kerrataan unohtuneita ompelutaitoja ja opitaan uusia työtapoja. Tutustutaan ompelukoneen ja saumurin käyttöön. Kurssilla voi valmistaa lasten tai aikuisten vaatteita tai korjata jo olemassa olevia vaatteita. Ompelun voi aloittaa myös pienen kodintekstiilin tai vaikka kauppakassin ompelulla.

Torstaina oli eka kurssipäivä. Teoriaa tuli koko 3,5 tuntia - huh huh. En voi tajuta, että ompeluun liittyy niin paljon erilaisia asioita. Pelottavaa.....

No, mun tavoitehan on, että sapattivuoden aikana opettelen saumurin käytön ja osaan tehdä tuosta suitsaitsukkelaan kivoja mekkoja käytettäväksi vaikka söpöjen neulottujen boleroiden kanssa. Tai sitten käyn vain kurssin ja jätän ompeluhommat muille.

Ekan kurssipäivän tuotos oli, että löysin (ehkä) helpon mallin, mutta ei me vielä ehditty mittoja ottaan tai kaavoja piirtään.Yritin kotona piirtää kaavaa, mutta enhän mä edes löydä sitä oikeeta kaavaa tuosta kaava-arkista.


Eihän tosta saa mitään tolkkua, eikä tuota arkkia edes saa taiteltua siististi takaisin. Äh....

Sen verran vaikeaa ja työlästä, mulle niin vierasta,  tämä tuntuu olevan, joten päätin vaihtaa Tallinnasta ostetun mekkokankaan tähän Eitsulta saatuun harjoituskankaaseen.


Saatte seurata mitä mä saan kurssilla aikaiseksi. Menossa kuitenkin ens torstaina kurssille!