sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Saumaton jakku lähtee puikoille heti tänään

Niinhän siinä aina käy, että vaikka kuinka monta työtä on jo kesken niin aina jokin uusi tulee aloitetuksi.

Vein eilen pienen porukan Tallinnaan. Käytiin Karnaluksessa. Mentiin satamasta suoraan taksilla ja ehdittiin hetki shoppailla ennen suomalaisryysistä. Kyselin metallista virkkuukoukkusettiä ja myyjä sanoi, että ne on verkkokaupan puolella ja verkkokauppa on eri kuin tämä kauppa. Mutta sain kuin sainkin sen setin ja pääsen taas "paistamaan" lisää herkkullisia koukkuja.
 Solariksessa käytiin pitkästä aikaa ja taukopaikkana oli Apollo kirjakaupan kahvila. Sieltä suuntasimme vanhaan kaupunkiin Domus Linum kauppaan neulesuunnittelija Anna Verschikin Saumattomat neuleet luennolle.Kaupassa on valtavat valimoimat vironvillaa, liettulaista villaa, Haapsalu huivi lankaa, pellavalankaa, pellava liinoja ja pyyhkeitä yms.


Lankakauppa on ihana ympäristö neulekurssille. Istuimme ja ihailimme kuuntelemassa Annaa ja Annan töitä, tapaa tehdä puserot saumattomasti.

 Tämän jakun ohje saatiin ja sen myös meinaan tehdä tuosta liettualaisesta Angora2 langasta. Kyseessä on Annan suunnittelema Meeli jakk (rav link).


Mulle valikoitui neljästä vihreän sävystä aika vaalea sävy.
Olipas kiva irtiotto arjesta heti ekan työpäivän jälkeen ja vielä paluumatkalla saimme nauttia Eckerö Linen päivällisbuffetin ja istua siellä koko loppumatkan.
Kiitos seurasta neulesiskot! Mun seuraava neulematka Tallinnaan on 17.9. mutta matka on jo täynnä.