perjantai 11. tammikuuta 2013

Sansibar, Tansania

Arushasta lensimme vielä Sansibarin saarelle. Hetkeksi huilimaan.

Sansibar tunnetaan maailmalla maustesaarena, salaperäisenä paikkana jossain Afrikan rannikolla. Saaren menneisyys liittyy vahvasti arabeihin, jotka 700–800-luvuilla purjehtivat kauppamatkoillaan Itä-Afrikan rannikolla. Vähitellen syntyi suahilikulttuuri, jonka loiston ajoista kertoo Sansibarin hyvin säilynyt vanhakaupunki, Stone Town. Tämän päivän Sansibar on kiehtova sekoitus nykypäivän Afrikkaa, vanhaa kulttuuria, islamia, mausteita ja silmiähivelevän kauniita hiekkarantoja. Nautimme auringosta ja merestä saaren valkoisilla hiekkarannoilla (lähde: olympia.fi). 

Retki maustefarmille.Tää poika oli tosi akropaatti, hauskuutti meitä hakiessaan kookospähkinät.


Retki Stone Towniin, Sansibarin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde....ihan en tajunnut miks.Tippu Tipin - orjakauppiaan - ovi

Hakaniemin halli - I miss you!

Tohtori Livingstonen talo.Tällainen matka oli meillä joulun ja uuden vuoden tienoilla. Hieno, erilainen, elämysmatka. Matka oli kallis, mutta sisälsihän se useat lennot, hotellit, kuljetukset, oppaat. Rahaa paikanpäällä ei mennyt kuin ruokajuomiin ja muutamiin tuliaisostoksiin. Nyt olen saanut 2.700 valokuvasta jätetyksi 500, joista tullee 2 kuvakirjaa.