perjantai 11. tammikuuta 2013

Serengeti, Tansania

Serengeti (14 763 km2) on Unescon maailmanperintökohde. Täällä on aina elämää. Me yövyimme täällä 3 yötä ja rupes kyllä jo tuntuun, että nää eläimet on nyt niin nähty ja jeepeillä ajo niin  riittäis.Hippo-pool - näiden elämää oli kiva seurata.

Tätä leopardia me seurattiin pitkään.


Hieno norsujen ohimarssi, leopardi oli ihan hievahtamatta paikallaan. Norsuthan eivät ole leopardin ruokaa, oiskohan ehkä pelkästään jo siks, että leopardi vie saaliinsa puuhun. Antiloopin voi toki nähdä roikkuvan puussa.Vielä seurataan, mihin tää on menossa.

Ja sinne se hyppäs, koti kopjelle, kalliosaarekkeelle, jossa sillä oli pennut.Nää kurkkii meidän huoneeseen.


Kalliotaamaanien kanssa altaalla.Ihana aamu.Tansanian tiet on tosi huonot. Siirtymät jeepillä 80 kilometrin tuntinopeudella oli aika karmivaa menoa, safariajot toki tehtiin rauhallisemmin. Eli onneksi meillä oli Serengetistä paluu Arushaan 13 paikkaisella pienlentokoneella. Tätä osuutta jännitin matkassa etukäteen eniten ja ei se kyllä mikään miellyttävä elämys ollut, onneksi lento kesti vain tunnin.


Tää isokone on Tansanian presidentin kone, joka lähti vähän meidän jälkeen.
Tää on meidän kone. Tämä tuli, otti meidät kyytiin, ilman mitään lähtöselvityksiä saati turvatarkastuksia, Itte huolehdittiin kassit mukaan (kovia matkalaukkuja ei voinut reissuun ottaa, ei ois tähän mahtunut eikä jeeppeihinkään hyvin). Ja sit mentiin.

Väkinäinen hymy....pelottaa!

Turva-auto/hyeena-auto ajoi "kiitoradalta" hyeenat pois.
Tältä näyttää se leopardin kopje ilmasta käsin.
Arusha jo näkyy. Mä selviän tästä!