tiistai 8. tammikuuta 2013

Tarangiren kansallispuisto, Tansania

Lensimme Helsingistä Amsterdamiin pari tuntia, sieltä 8 ja puol tuntia Kilimanjaron kentälle, josta tunnin bussikuljetus Arushaan.Siellä siirryimme seuraavana aamuna jeeppehin ja ikimuistoinen suursafari alkoi.
Meitä onnisti, taitava kuskimme näki leopardin puussa ja kun oikein jaksoimme odottaa ja tuijottaa, niin leopardi hyppäs alas ja mekin näimme sen.


Strutsiperhe; isä, 3 äitiä ja poikaset.

Leopardikilpikonna.

Vihervervetti


Tarangiren kansallispuiston (2616 km2) kaunista maisemaa hallitsevat suuret apinanleipäpuut. Antilooppien, seeprojen ja kirahvien lisäksi puistossa on runsaasti norsuja. Sen sanotaan olevan yksi Afrikan kauneimmista alueista. Ja ainakin tämän reissun upein maisema ja paras yöpymiskohde. 

Puiston eteläosia hallitsevat suuret suoalueet, kun taas pohjoisosaa peittävät puu- ja pensassavannit. Kansallispuiston läpi virtaavassa Tarangirejoessa on vettä ympäri vuoden. 


Majoituimme Tarangire Safari Lodgeen, joka sijaitsee puiston pohjoisosassa kauniilla paikalla Tarangirejoen törmällä. Yövymme keskitason safariteltoissa, joissa on sähkö, suihku ja wc. 


Pahkasikoja


Gebardi termiittikasan päällä ja impala vieressä. Savanneilla on ihmeellinen rauha, kunnes hetkeksi se järkkyy kun peto saalistaa. Ja jälleen savanni rauhoittuu.


Mun mielestä telttamajoitus oli aavistuksen liian jännittävää. Yöllä kaikki pelottavat äänet kantautuivat lähelle, mm. ison leijonalauman karjunta oli suorastaan mylvintää. En nukkunut kahteen yöhön.  Kansallispuistojen lodge alueet eivät ole mitenkään aidattuja vaan eläimet kulkevat täälläkin vapaasti ja  telttojen vierestä. Muutama vuosi sitten oli sattunut erittäin surullinen tapahtuma; leopardi oli vienyt ranskalaisperheen 3 vuotiaan lapsen. Ei tänne kyllä kannata pikkulasten kanssa tulla.Suurin osa kuvista on Ronjan ottamia, tää on niin upee kuva!

Seepramagnustit.

Helemikana - meidän tansanialaiset kuski-oppaat osasivat eläimet ja linnut suomeksi ja yhdessä jeepissä oli pulkkilalainen pariskunta, jonka murrekin tarttui kuskiin. 

Aikaisin aamulla, aamusafarit alkoivat klo 00.05 afrikan aikaa eli 5 minuuttia auringonnousun jälkeen eli 06.05

Tämä on näkymä mun teltan terassilta.Tässä kuvassa hyvin näkyy kuinka liikuimme puistoissa jeepeillä teitä pitkin, eläimiä ei ajeta takaa ja jos eläimet ovat tiellä, niin sit vaan odotellaan.

Gnut-leijonien perusravintoa.


Seurasimme pitkään leijonatarinaa. Naaras houkuttelee uroksen pois pentujen luota. Uros haluaisi tappaa pennut, jolloin naaras tulee kiimaan ja näin uros saisi omat geeninsä eteenpäin. Naaras vie urosta pois pentujen luota.

Kaks pentua oli jäljellä, leijona saa yleensä 3 pentua, joten ehkä uros oli yhden jo tappanut.

Satojen norsujen lauma. Niin ihana oli seurata niitä, oisin voinut jäädä tänne pidemmäksikin aikaa.


Makkarapuu


Paaviaanilauma valtas tien.Teimme Tarangiressa yhteensä 5 safariajoa (game drive)....matka jatkuu.